diumenge, 21 de juliol del 2013

Acta emesa pel jurant amb la resolució del XIII Concurs de Pintura al Passeig de Sant Joan

Transcripció de l'acta emesa pel jurat del XIII Concurs de Pintura al Passeig de Sant Joan.


Reunit el jurat, composat per,

                                                                  Ramon Casalé Soler
José Corredor Matheos
Elena Jordán
                                                                 
                                                       
i fetes les pertinents deliberacions sobre les obres presentades al 13è Concurs de Pintura al Passeig de Sant Joan, d'acord amb les bases del certamen, ha decidit atorgar:

-      Primer premi a l’obra número 30.4, de títol  Viernes 3 A.M., de Paulo Escobar-Elorza. La nit porta el silenci, un silenci només trencat per una llum tènue però a la vegada il·luminadora d’una realitat que deixa entreveure un automòbil aturat esperant la sortida d’algú per compartir aquest silenci.

-      Segon premi a l’obra número 22.2, de títol Contención  de Daiana Lucacks Per utilitzar l’art com a eina representativa i compromesa donant un possible missatge contemporani i en relació a una situació de repressió social actual.

-      Tercer premi a l’obra número 34-2, de títol Pedra, de Marta Tarrés Codina, El moviment de les mans com a interlocutor entre l’espai, el cos, l’espectador i la vida, a través de la representació del dibuix que enforteix el misatge amb el collage.


El jurat també acorda atorgar els següents accèssits, que enumerem a continuació per ordre alfabètic.

Número 23.2, amb el título Sin título II , de Michael Diekert. Per donar a conèixer una realitat social i cultural sovint ignorada a través de la mirada del altre.

Número 5.1, amb el títol Decollage, de Albert Folch Navalón. Aquesta dualitat de voler representar l’esser humà porta a mostrar un compromís amb la realitat, però a la vegada el cromatisme que apareix reivindica la percepció d’aquesta bipolaritat existencial.

Número 36.2, amb el títol Hope  de Vyacheslav Gunin. El rostre negre indica com bé assenyala el títol de l’obra: l’esperança que sorgeix d’un món on la realitat social preocupa a tothom, però a la vegada deixa entreveure un futur millor.

Número 16.2, amb el títol On són els plaers innocents de la nostra joventut? de Joan Longa Alabau El plaer no només està en voler representar l’oci, sinó en el pensament que aniua en l’interni d’un personatge expectant i a l’hora expressiu davant d’una situació que defuig de qualsevol idea intimista.

Número 33.2, amb el títol  Sense Títol 17  de Angèlica Sos. El moviment de la dansa deixa entreveure la fragilitat d’allò intangible de l’esser humà front d’una situació en que l’espai és l’element diferenciador de la realitat.

Número 13-3, amb el títol  Atocha de Francesc Zanni Boquet Per saber reflectir una mateixa situació viscuda per diferents personatges d’una manera fresca i alhora complexa com és la tècnica pictòrica.



I per donar-ne fe, i àdhuc difusió els membres del jurat signen aquesta acta.

A Barcelona, 29 de juny 2013






Ramon Casalé                        José Corredor                        Elena Jordán

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PREGUNTA: