divendres, 27 de juny del 2008

IX CONCURS DE PINTURA AL PASSEIG DE SANT JOANIX CONCURS DE PINTURA
al Passeig de Sant Joan


dies 19, 20 i 21 d'agost 2008

________________________________

1r Premi 1.200 €
2n Premi 200 €
3r Premi 1 rellotge
(Veure més detalls a les bases)

Amb la col·laboració especial de:
Ajuntament de Barcelona, Districte de Gràcia i
Federació Festa Major de Gràcia

___________________________________

BASES

1- Obres a presentar.- Un mínim de dues i un màxim de quatre.
2- Mides.- La mida màxima de cada obra no ultrapassarà d'un 100F o equivalent a (162x130), la mida mínima no serà inferior a un 10F o equivalent a (55x46).
3- Tècniques que es poden utilitzar.- Oli, aquarel·la, acrílic i tècniques mixtes amb un d'aquests components.
4- Forma de presentació.- Totes les obres hauran d'anar fixades a un suport rígid, sense marc, màxim un llistó de 5 cm. Totes les obres hauran d'anar signades. Al revers, hi figurarà el nom i cognoms de l’autor, títol de l’obra i l’any de creació.
5- Com participar-hi i dates d’inscripció.- Obert a tothom resident a Catalunya. És necessària la inscripció prèvia. Es poden trametre les dades sol·licitades a avvaapsj@gmail.com, o bé lliurant la sol·licitud signada a l’Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan o a la Federació Festa Major de Gràcia, abans del 12 d’agost.
6- Nombre màxim de participants.- El nombre màxim de participants serà de 50, la inscripció serà acceptada per rigorós ordre de recepció. El 14 d’agost es publicarà la relació de participants a http://concursdepintura.blogspot.com/ i també a http://avvaapsj.blogspot.com/
7- Data límit per inscriure's.- Dimarts 12 d'agost a les 20 h.
8- Muntatge els dies del concurs.- L’Associació organitza aquest concurs amb la intenció que sigui al mateix temps una exposició i un espai de contacte dels pintors i el públic, amb l’exhibició de les obres per ell seleccionades. El concurs es farà a l'aire lliure al centre del Passeig de Sant Joan entre els carrers Còrsega i St. Antoni Ma. Claret.
8.1- Els concursants hauran d'estar el 19 d'agost a les 16 h. al bulevard central del Passeig de Sant Joan amb Indústria.
8.2- L'organització facilitarà un suport de tanca metàl·lica enreixada d'una alçada de 1,80 metres, per penjar-hi les obres. L'espai per exhibir les obres, de no acordar-se una extensió diferent abans del dia d'inici del concurs, serà de 3 metres lineals per artista. Els autors d'obres de gran superfície ho hauran de tenir present per ajustar el total d'obres presentades a l'espai disponible. 8.3- L'horari dels tres dies de concurs i exposició serà de les 17 h. a les 21 h.

Anirà a càrrec del concursant:
8.4- Aportar els suports que cregui adients per penjar i exhibir la seva obra (ganxos, etc.)
8.5- El trasllat de les seves obres al lloc d’exposició que se li assigni , així com la resta de trasllats de la mateixa durant el període del concurs.
8.6- Vigilància de les obres exposades durant l’horari assenyalat. L'organització no es fa responsable dels desperfectes o robatori de les obres exposades.

9 Valoració de l'obra presentada a concurs.- Serà efectuada per un jurat independent de l’Associació, integrat per un mínim de tres persones de reconeguda solvència en la valoració d'obres d'art. El jurat es donarà a conèixer abans de l'inici del concurs, a l'adreça de l'organització i a http://concursdepintura.blogspot.com/.
El jurat tindrà en compte únicament la qualitat i la creativitat per premiar les obres. En una situació d’adversitat climatològica els pintors hauran de seleccionar una de les seves obres que serà traslladada a una sala adequada a fi i efecte que el jurat pugui deliberar.

10 Premis i reconeixements.- El jurat donarà a conèixer el seu veredicte el dijous 21 d'agost de 19 a 20 h. Els premis es lliuraran al Passeig de Sant Joan, a l'escenari, davant l'estàtua d'Anselm Clavé. Lliuraran els premis el Regidor del Districte o la persona per ell delegada, el jurat i els organitzadors. Hi haurà només una obra premiada per concursant; els premis no són acumulables.
En reconeixement al mèrit de les obres premiades es distingirà els seus autors amb:

1- Un primer premi que consistirà en 1.200 euros bruts (hi ha retenció) i obsequi de la Federació Festa Major de Gràcia. L'obra premiada en primer lloc quedarà en propietat de l'Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan.
2- Un segon premi de 200 euros.
3- Un tercer premi d’un rellotge.
4- Un quart i cinquè premis, estoig de pintura
.
El jurat podrà concedir, a més a més, els accèssits o les mencions honorífiques que cregui adients.
5- Diploma de reconeixement pels premiats, signat pel jurat.
6- Els tres primers premiats tindran dret a una exposició conjunta de 12 dies,
en igual proporció per a tothom, a la sala d'exposicions de l'Ajuntament de Barcelona, Districte de Gràcia, a la plaça Rius i Taulet, a les dates de disponibilitat de la sala.


-----------------------------------------------------------------------------------
Per participar al concurs.
Lliurar aquesta sol·licitud a:

· Fins al 12 d’agost
· Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan
Passeig de Sant Joan, 159 , 6è 2a -08037 Barcelona
· Punt d'informació de la Federació Festa Major de Gràcia
Igualada, 10 -08012 Barcelona
· Baixar les bases del blog http://avvaapsj.blogspot.com/ i trametre a avvaapsj@gmail.com


tallar: -------------------------------------------------------------------------------------------

NOM:...........................................................................................................
DNI: ......................................
ADREÇA.....................................................................................................................................................
POBLACIÓ ...................................................
CODI POSTAL ........................ Tel. ...........................
E-mail: ....................................................................................................... Edat: .............................

Accepto les bases del IX concurs de pintura al Passeig de Sant Joan per participar-hi

SIGNAT__________________________________________________________
Col·laboradors i patrocinadors del IX Concurs de Pintura al Passeig de Sant Joan

BARNA ART
DUCATI BARCELONA Passeig de Sant Joan
FARMÀCIA Dr. SUNYER
J. GALOPA, S.A. / FOKUS IL.LUMINACIÓ
JOIERIA - RELLOTGERIA COLL
ROYAL TALENS (Pintures artístiques)
PASTISSERIA BAYLINA
PEIXATERIA MEMBRADO
RESTAURANTE LA SIRENA VERDE
XAGO PERRUQUERS

2 comentaris:

  1. Amics, la idea del Concurs es bona, peró no la de haber de estar pendent de "cuidar els quadres" durant hores al carrer, crec que seria més interesant el fer-ho en un local tancat, i aixó us reportaría mes pintors, i potser? més qualitat,personalment no penso participarhi per no estar penjat durant hores als carrers de Barcelona.

    ResponElimina
  2. El concurs es fa en un context de Festa Major. Uns dies en els que el carrer passa a ser una mica dels veïns. L'eix de la festa és, precisament, que les activitats es facin al carrer.
    És voluntat de l'Associació potenciar la bona convivència i les aptituds creatives, d'aquí el concurs.
    Pel format i la talla dels premis sabem que només podem atreure el talent de joves que es volen obrir camí i estan disposats a bregar amb el que calgui (és el seu compromís com artistes) i pintors de totes les edats del barri que troben en aquest concurs la única ocasió per donar a conèixer el resultat del que és una afecció. Ara bé, el concurs està obert a tothom i per gaudi dels veïns tots els anys sempre hem rebut alguns artistes molt bons d'arreu de Catalunya.

    ResponElimina

PREGUNTA: